NLP Practitioner opleiding ook iets voor jou? - UNLP (2024)

Table of Contents
NLP Practitioner Wat gaat het je opleveren? Voor wie Waar ga je mee aan de slag? Studiewijze Inhoud opleiding Certificering en vervolgopleidingen Praktische informatie Plaatsen en startdata 15 januari 2024 €2.995 15 januari 2024 €2.995 15 januari 2024 €2.995 15 januari 2024 €2.995 15 januari 2024 €2.995 15 januari 2024 €2.995 Dit zeggen onze deelnemers Hanke Lily Bram Richard Wil je graag eens persoonlijk met ons en onze trainers kennismaken? Bezoek dan een van onze gratis informatieavonden. Veelgestelde vragen Wordt mijn certificaat erkend? Is een 15-daagse NLP opleiding verspreid over langere tijd beter dan een intensieve 8-daagse opleiding? Leer je echt wat er wordt beloofd? Hoe ziet een NLP-dag eruit? Wat als de door mij gekozen variant mij niet past? Omdat de opleiding NLP practitioner bijvoorbeeld te snel voor me gaat? Wat is de minimale erkenning die een NLP-certificaat moet hebben? Krijg ik ook lunch tijdens de training? Kan ik subsidie krijgen voor de opleiding? Ik ben maatschappelijk werker. Kan ik PE punten krijgen via het Registerplein? Hoe werkt de betaling? Kun je een voorbeeld geven van een NLP techniek? Mag ik de opleiding écht gratis opnieuw doen, zo vaak ik wil? Kan ik mijn geld terug krijgen als de opleiding niet voldoet aan mijn verwachtingen? Ik vind examens heel eng.... moet ik ook examen doen voor de NLP Practitioner? Hoe groot is de ideale groep? Ik ben directeur in het primair onderwijs. Wanneer krijg ik mijn PE punten voor de heraccreditatie voor het Schoolleidersregister? Als ik een dag mis, kan ik deze dan inhalen? Staat jouw vraag er niet tussen?

Nieuwsgierig naar onze opleidingen? Maar nog niet klaar om in te schrijven? Klik hier voor een adviesgesprek.

Gewaardeerd met een 9,6

Brochure Downloaden

NLP Practitioner

Wist je dat 95% van ons gedrag wordt bepaald door onbewuste patronen en gewoontes? Met NLP breng je jouw onbewuste en vastgeroeste patronen in kaart. Of het nu gaat om effectieve communicatie met anderen, negatieve denkpatronen, zelf-saboterend gedrag of het bereiken van je doelen. Vervolgens zet je mentale technieken in om je patronen te veranderen. De NLP Practitioner is dé 15-daagse opleiding waarmee je onbewuste processen leert herkennen en waar nodig te veranderen. Het is een handleiding voor jouw brein die je de rest van je leven kunt gebruiken. De opleiding zit boordevol “aha” momenten, inzichten in jezelf en anderen en geeft je praktische handvatten.

Bekijk hier de introductie video

Wat gaat het je opleveren?

Je krijgt ontelbare inzichten in waarom je doet wat je doet, je denken en je voelen
Niet alleen van jezelf, maar ook van anderen. Met dit inzicht groei je in wie je bent en verbeter je jezelf in communicatie met anderen, relaties, werk en privé.

Je gaat leren om je doelen te bepalen en te bereiken
Je gaat ontdekken wat je écht wilt en hoe je dit kunt bereiken. Je krijgt de ultieme blauwdruk om ieder doel te bereiken in korte tijd.

Je krijgt praktische handvatten om te bepalen hoe jij je wilt voelen, innerlijke conflicten aan te pakken en op te lossen.
Zodat je niet meer afhankelijk bent van tijdelijke motivatie of externe omstandigheden, maar gewenste emoties (zelfvertrouwen, zelfdiscipline, creativiteit, focus, etc.) kunt oproepen en kunt installeren op het moment dat jij het wilt.

Download de brochure

Voor wie

Wil jij het maximale uit jezelf halen, jouw persoonlijke ontwikkeling en groeien?​
Bijvoorbeeld omdat je beter wilt gaan communiceren, meer controle wilt krijgen over je gedachten, meer ruimte wilt creëren in hoe je je voelt of minder gevoelig wilt zijn voor oordeel van anderen. Maar ook als je wilt leren om je doelen beter te bereiken of succesvoller wilt zijn in hetgeen je wilt bereiken.

Wil je zakelijk groeien?
Wanneer je meer invloed wilt uitoefenen op medewerkers of collega’s, diepgaande verbinding wilt aan kunnen gaan met anderen, andere mensen beter wilt leren begrijpen. Maar ook om teams beter te laten samenwerken en functioneren, productiever te zijn in je werk en meer authentiek leiderschap te tonen.

Wil je groeien als coach, trainer of consultant?
Met onze NLP practitioner opleiding krijg je diepgaand inzicht in de (onbewuste) psychologie van persoonlijke ontwikkeling en leer je om snel en transformationele interventies te doen voor een gezond functioneren van cliënten, deelnemers, medewerkers en patiënten.

Waar ga je mee aan de slag?

 • Basisprincipes en het communicatiemodel van NLP
 • Nieuwe vaardigheden aanleren en feedback geven
 • Effectiever communiceren en beïnvloeden
 • Zintuiglijke waarneming en non-verbale communicatie verbeteren
 • Zelfvertrouwen vergroten en succesvol gedrag integreren
 • Positieve emoties ankeren en gemoedstoestanden aanpassen
 • Taalpatronen herkennen, gebruiken en doorbreken
 • Meer mogelijkheden creëren door positief te denken
 • Objectiever en creatiever handelen in communicatie
 • Ontdekken van je interne hulpbronnen om succesvoller te leven
 • Persoonlijke waarden herkennen en doelgerichter leven
 • Stimulerende versus beperkende overtuigingen
 • Effectief gedrag aanleren en persoonlijke doelstellingen behalen
 • Snel van een fobie of angst afkomen
 • Zelfinzicht vergroten en interne conflicten oplossen
 • Toekomstige doelen makkelijker bereiken en keuzevrijheid creëren
 • Je persoonlijke toekomstplan creëren

Studiewijze

Voorafgaand aan de opleiding ontvang je praktische informatie en tips die je zullen helpen gedurende de trainingsdagen. Jij staat centraal, wat betekent dat je praktisch aan de slag gaat met je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het groepsproces, de opdrachten en de persoonlijke begeleiding geven je veel bruikbare inzichten.
Je leert individueel en in kleine groepen de NLP technieken en methoden in praktijk te brengen onder begeleiding van de trainer en de aanwezige coaches. Er is altijd ruimte voor vragen.

Bij deze opleiding zit het volgende inbegrepen:

 • Erkend NLP Practitioner Certificaat met ABNLP en NVNLP certificering
 • NLP Practitioner Syllabus
 • NLP Audio Cursus
 • Toegang tot NLP E-learning omgeving met de NLP Essentials video modules (108 lessen)
 • Lunch, koffie en thee

Inhoud opleiding

In dit blok ga je kennismaken met NLP en hoe je dit kunt inzetten voor jouw eigen persoonlijke ontwikkeling en in een succesvolle communicatie met anderen. Je leert het proces van persoonlijke verandering, onbewust leren en hoe je gedachten invloed hebben op je emoties en gedragingen.

Word je soms overweldigd door zorgen? Ervaar je regelmatig stress, zenuwen of angst? Je gedachten zijn ongekend krachtig. Goed als het positieve gedachten zijn die je helpen om je rustig of vol zelfvertrouwen te voelen. Je negatieve gedachten worden een obstakel wanneer het je tegenhoudt om te zijn wie je wilt zijn. Om je doelen te bereiken of je goed te voelen waar en wanneer je wilt.

In dit blok ga je aan de slag met je emotionele brandstof. Enerzijds leer je om de negatieve impact van ervaringen uit het verleden te neutraliseren. De negatieve herinneringen blijven, maar de emotionele impact die je blokkeren in het dagelijkse leven wordt hiermee verwijderd. Anderzijds leer je in dit blok om positieve gevoelens meer te (her)activeren in je denken, doen en voelen.

Dit wordt een blok die je de rest van je leven zult onthouden. Het staat vol met het ontdekken en conditioneren van ongekende energie, positiviteit en transformatie. Lezen over NLP is goed, maar het werkelijk voelen en verankeren van transformatie en doorbraak in de NLP Practitioner en in jouw leven is essentieel. Vervolgens ga je dit toepassen op je doelen.

De kracht van taal kennen we allemaal. Het zorgt ervoor dat bizarre ideeën van dictators wijdverspreid worden geaccepteerd. Het zorgt er ook voor dat een eerste gesprek uitmondt in een liefdesrelatie. Of dat je geïnspireerd raakt door iemand die je weet te raken op zielsniveau. Het mooie van taal is dat het te leren is.

Veel mensen hebben de ervaring dat ze ondanks intens werken aan zichzelf steeds weer dezelfde problemen tegenkomen. Patronen in ons leven ontstaan niet zomaar of toevallig. We creëren deze bewust, maar vooral onbewust, beïnvloed door de systemen waar we deel van uitmaken. Je manier van denken, je overtuigingen en gedragspatronen worden niet alleen gevormd vanaf je geboorte en vanuit je eigen persoonlijkheid, maar vinden vaak hun oorsprong in je familie.

In dit blok staat het werken met tijdlijnen centraal. Een tijdlijn is een (denkbeeldige) lijn, die alle gebeurtenissen uit iemands leven in chronologische volgorde met elkaar verbindt. Herinneringen uit het verleden én toekomstige doelen en dromen. Je zou het kunnen vergelijken met een ‘rode draad’ of ‘levensweg’, die door iemands verleden, heden en toekomst loopt.

De NLP Practitioner wordt afgesloten met de certificeringsdag. Hierin ga je onder begeleiding van je NLP trainer(s) en coaches NLP technieken uitvoeren op jouw mededeelnemers. Er vindt een evaluatie plaats op jouw vaardigheden en persoonlijke groei.Het is een unieke mogelijkheid om je NLP vaardigheden te verfijnen en aan te scherpen. Er is geen (centraal)examen of theorietoets of iets dergelijks.

Certificering en vervolgopleidingen

Heb je de gehele NLP practitioner gevolgd met succes, dan ontvang je een internationaal NLP Practitioner certificaat erkend door ABNLP en UNLP. Je bent dan officieel gecertificeerd NLP Practitioner.Na het succesvol afronden van de NLP Practitioner opleiding kun je je verder ontwikkelen met de NLP Master Practitioner opleiding.

Praktische informatie

Aankomende startdata:

16 september Rotterdam

19 september Tilburg

23 september‘s-Graveland (Hilversum)

27 september Amsterdam

4 oktober Rotterdam

4 oktober Zweeloo (Drenthe)

23 oktober Enschede

8 novemberAmsterdam

15 november‘s-Graveland (Hilversum)

Opleidingsduur

15 dagen + online video modules

Certificering

NLP Practitioner

Vooropleiding

Geen

Persoonlijk advies nodig?

We helpen je graag verder met gericht opleiding en training advies.

NLP Practitioner opleiding ook iets voor jou? - UNLP (2)

Download onze brochure

NLP Practitioner opleiding ook iets voor jou? - UNLP (3)

Plaatsen en startdata

We hebben dagopleidingen die doordeweeks plaatsvinden en er zijn opleidingen die in de weekenden plaatsvinden. Hier onder staat een overzicht van alle komende opleidingen en de locaties waar de opleiding gegeven worden.

Rotterdam

16 september 2024

Planning

Trainers

Extra Informatie

€ 2.995

's-Graveland (Hilversum)

23 september 2024

Planning

Trainers

Extra Informatie

€ 2.995

Amsterdam

27 september 2024

Planning

Trainers

Extra Informatie

€ 2.995

Online

30 september 2024

Planning

Trainers

Extra Informatie

€ 1.795

Zweeloo (Drenthe)

4 oktober 2024

Planning

Trainers

Extra Informatie

€ 2.995

Rotterdam

4 oktober 2024

Planning

Trainers

Extra Informatie

€ 2.995

Enschede

23 oktober 2024

Planning

Trainers

Extra Informatie

€ 2.995

Amsterdam

8 november 2024

Planning

Trainers

Extra Informatie

€ 2.995

's-Graveland (Hilversum)

15 november 2024

Planning

Trainers

Extra Informatie

€ 2.995

Rotterdam

20 januari 2025

Planning

Trainers

Extra Informatie

€ 2.995

Amsterdam

27 januari 2025

Planning

Trainers

Extra Informatie

€ 2.995

Tilburg

1 februari 2025

Planning

Trainers

Extra Informatie

€ 2.995

Zweeloo (Drenthe)

6 februari 2025

Planning

Trainers

Extra Informatie

€ 2.995

's-Graveland (Hilversum)

11 februari 2025

Planning

Trainers

Extra Informatie

€ 2.995

Rotterdam

15 februari 2025

Planning

Trainers

Extra Informatie

€ 2.995

Amsterdam

1 maart 2025

Planning

Trainers

Extra Informatie

€ 2.995

Online

5 maart 2025

Planning

Trainers

Extra Informatie

€ 1.795

Rotterdam

27 maart 2025

Planning

Trainers

Extra Informatie

€ 2.995

Amsterdam

15 mei 2025

Planning

Trainers

Extra Informatie

€ 2.995

Enschede

29 september 2025

Planning

Trainers

Extra Informatie

€ 2.995

Amsterdam

9 oktober 2025

Planning

Trainers

Extra Informatie

€ 2.995

15 januari 2024

Rotterdam

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

€2.995

Schrijf je in

15 januari 2024

Rotterdam

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

€2.995

Schrijf je in

15 januari 2024

Rotterdam

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

€2.995

Schrijf je in

15 januari 2024

Rotterdam

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

€2.995

Schrijf je in

15 januari 2024

Rotterdam

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

€2.995

Schrijf je in

15 januari 2024

Rotterdam

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

€2.995

Schrijf je in

Dit zeggen onze deelnemers

NLP Practitioner opleiding ook iets voor jou? - UNLP (10)

Hanke

“Het helpt me om onbewuste dingen bewust te maken. In mijn werk als coach kan ik dingen die ik bij NLP leer ook toepassen.”

NLP Practitioner opleiding ook iets voor jou? - UNLP (11)

Lily

“Ik wilde meer zelfvertrouwen, mezelf meer op de voorgrond durven te zetten. Dat is zeker gelukt. Ik denk dat als je meer over jezelf wilt ontdekken en meer progressie in je leven wil, dat de NLP Practitioner dé opleiding voor je is. Voor zowel jezelf als voor jouw relaties.”

NLP Practitioner opleiding ook iets voor jou? - UNLP (12)

Bram

“Het meest gave vond ik om mezelf beter te leren kennen en meer handvatten te krijgen om beter met andere mensen te kunnen communiceren.”

NLP Practitioner opleiding ook iets voor jou? - UNLP (13)

Richard

“Ik denk positiever. Ik heb regelmatig dat er negatieve gedachtes zijn, dat is een beetje mens eigen. Maar ik wilde er vanaf. Ik heb geleerd die een plekje te geven en verder te gaan, Zo kan ik mijn doelen behalen en makkelijker communiceren met anderen. Ik zou zeggen, ervaar het zelf!”

“Met Neuro Linguïstisch Programmeren krijg je inzicht in je eigen gedrag en dat van anderen. NLP trainers van UNLP behoren tot de top van de Nederlandse markt.”

Wil je graag eens persoonlijk met ons en onze trainers kennismaken? Bezoek dan een van onze gratis informatieavonden.

NLP Practitioner opleiding ook iets voor jou? - UNLP (14)

Bekijk Data en Locaties

Veelgestelde vragen

UNLP is een –door de Nederlandse regering- erkende onderwijsinstelling. Daarnaast wordt jouw NLP Practitioner certificaat erkend door zowel de Nederlandse Vereniging voor NLP (NVNLP) als de wereldwijde vereniging (ABNLP) . Daarnaast zijn er tal van beroepsverenigingen die onze opleidingen erkennen.

NLP Practitioner opleidingen worden in diverse varianten gegeven, waaronder een intensieve 15-daagse en een verspreide 15-daagse opleiding. De 15-daagse opleiding wordt meestal verspreid over ½ – 1 jaar, verdeeld over blokken van 2 of 3 dagen en met tijden van 10.00 tot 17.00.

Een intensieve 8-daagse opleiding is – het woord zegt het al – intensief. Vooraf is er een “pre-study” pakket, waarbij gevraagd wordt om één of meerdere NLP boeken te lezen ter voorbereiding op de opleiding. De tijden tijdens de opleiding zijn veelal van ’s morgens 9.30 tot 18.00, met kortere pauzes en een hoger tempo. Welke opleiding je kiest – een reguliere of een intensieve – is afhankelijk van jouw voorkeur.

Vind je het fijn om een langere periode bezig te zijn met je opleiding, zodat je volop tijd hebt om te oefenen en het maximaal kan toepassen in je dagelijkse leven? Of wil je er 15 dagen flink tegenaan gaan en een intensieve transformatie ervaren? Vind je het fijn om de tijd te nemen of wil je snelheid maken? Het ene is niet beter dan het ander, maar vooral een verschil in voorkeur en gewoonte. En deze voorkeur en gewoonte kan veranderen, waarbij je besluit om bijvoorbeeld de Practitioner in een intensieve (zomer)variant te doen en de Master Practitioner in een 15-daagse weekend variant. Of andersom.

We leven in een tijd waarin er veel mogelijk is. Heel veel. 100 jaar geleden moest je nog zeker 3-5 jaar in psychoanalyse om van een spinnenfobie af te komen. Tegenwoordig hoef je niet meer met een fobie te blijven rondlopen.

Elke dag worden er in NLP opleidingen keer op keer mensen in 10 minuten van hun fobie afgeholpen. Een beperkende overtuiging als “Ik ben het niet waard” is tegenwoordig met geavanceerde mentale technieken om te zetten in een overtuiging “Ik mag mezelf zijn. Ik ben het waard.”

De impact van traumatische ervaringen uit het verleden kun je significant verminderen en zelfs wegnemen met NLP technieken als de Trauma Techniek of NLP Tijdlijnen. Langzaam maar zeker komen meer en meer mensen tot de ontdekking dat ze niet overgeleverd zijn aan hun gedachten en gevoelens, maar dat je deze zelf kunt beïnvloeden. In de NLP practitioner leer jehoe.

De opleidingsdagen zijn erg divers, aangezien iedere deelnemer weer anders is. We starten in de ochtend veelal met de uitleg van een stuk theorie, welke gekoppeld wordt aan verschillende praktijkvoorbeelden. Vervolgens demonstreren we een NLPtechniek of NLP-vaardigheid die past bij de theorie.

Daarna gaan we in subgroepen werken aan deze vaardigheid of techniek. Dit doe je onder begeleiding van de trainer of één van de opleidingscoaches. Zo kun je veilig leren en experimenteren!

Merk je tijdens de opleiding dat de gekozen frequentie je toch niet past? Bijvoorbeeld omdat je de stof toch sneller tot je wilt nemen? Dan is het altijd mogelijk om na een paar opleidingsdagen te switchen naar bijvoorbeeld de weekend opleiding. Net zo makkelijk! Dat is het voordeel dat UNLP meerdere opleidingsvarianten kent.

Er zijn veel erkenningen qua NLP certificaten. Sowieso is het handig dat er een erkenning is, het gebeurt nog steeds met veel regelmaat dat een instituut geen enkele erkenning heeft. Je certificaat is dan ook niets waard als je wilt instromen bij een ander instituut of bij een beroepsvereniging.

Een erkenning die je vaak ziet is die van de ABNLP (American Board of NLP). Interessant aangezien het een wereldwijde erkenning is.

In Nederland kennen we deNVNLP (Nederlandse Vereniging voor NLP).Als het instituut hun certificaat uitgeeft onder toezicht van de NVNLP kun je ervan uitgaan dat het in orde is met de inhoud van deze erkende NLP opleiding.

Het is dan ook aan te raden om in ieder geval naar een NVNLP-instituut te gaan, en als het kan het liefst naar een instituut dat zowel NVNLP alswel ABNLP-erkend is.

Er is bij de NLP practitioner opleiding lunch inbegrepen. Dagelijks dekken we de tafel, zetten het heerlijkste brood neer, maken een fijne soep en je kunt je boterhammen beleggen.

Wil je iets anders eten? Neem het gerust mee (er is een koelkast en magnetron aanwezig) of je kunt iets halen in de directe omgeving.

Onze missie is om persoonlijke ontwikkeling praktisch en toegankelijk te maken voor ieder individu. Meer informatie vind hier.

Je kunt 162 PE punten krijgen via het Registerplein wanneer je een van de volgende beroepen uitoefent:

 • Cliëntondersteuner
 • Gezinshuisouder
 • GGZ-agoog
 • Kinderwerker / Jongerenwerker
 • Maatschappelijk werk
 • Sociaal Agoog
 • Sociaal Werker

Geef bij je aanmelding voor de NLP Practitioner aan dat je op gaat voor PE punten van het Registerplein zodat we jouw punten aan het einde van de opleiding kunnen toekennen.

Normaal gesproken betaal je direct bij inschrijving via iDEAL.

Daarnaast zijn er 2 andere betalingsopties.
1. Betaling per factuur. De betaling dient binnen 14 dagen na inschrijving te zijn overgemaakt.
2. Betaling in 4 termijnen. 25% van het totaalbedrag dient binnen 5 dagen na inschrijving te zijn betaald. Je betaalt daarnaast per termijn 25 euro administratiekosten.

Het kunnen volgen en interpreteren van oogbewegingen is een typische NLP techniek. Onze officiële NLP practitioner opleiding geeft je bekwaamheid in het observeren van anderen.

Oogbewegingen vertellen je of iemand tegen zichzelf aan het praten is, terugdenkt aan gebeurtenissen in het verleden of juist niet. Op deze manier kun je goed aansluiten bij de leefwereld van de ander.

Ook kun je er bijvoorbeeld achter komen of iemand liegt of niet: zie je iemand naar linksboven kijken (vanuit jezelf gezien), dan weet je dat ‘ie aan het verzinnen is.

Ja!Wij vinden het belangrijk dat je alles uit de NLP practitioner opleiding weet te halen wat mogelijk is. Je leven kan er over een paar jaar weer heel anders uitzien dan vandaag de dag. Misschien een ander werk, nieuwe hobby’s, gezinssituatie, nieuwe doelen.

Vandaar dat je altijd de mogelijkheid hebt om de NLP practitioner opleiding nogmaals te volgen. In iedere opleidingsgroep hebben we speciaal review-plaatsen gereserveerd. Je betaalt alleen de arrangementskosten (lunch, koffie, thee).

Wij zijn er van overtuigd dat deze opleiding fantastisch is voor jouw ontwikkeling en daarom geven we jou een 100% niet goed geld terug garantie. Hoe maak je aanspraak op de 100% niet goed geld terug garantie:

1. Vraag een gesprek aan bij je trainer. In dit verplichte restitutiegesprek horen wij graag jouw feedback waarom je denkt dat de opleiding toch niet de juiste keuze is voor jou.

2. Na dit gesprek kun je de opleiding opzeggen door een e-mail te sturen naar info@unlp.nl. Vermeld hierbij duidelijk dat je aanspraak wilt maken op de 100% niet goed geld terug garantie.

3. We storten de betaling binnen 28 dagen na de bevestiging terug. Je hebt direct na bevestiging geen toegang meer tot de online omgeving.

Let wel: Om aanspraak te maken op de 100% niet goed geld terug garantie dien je dag 1 en 2 van je opleiding actief te hebben deelgenomen. Er kan alleen tussen de 2e en de 3e dag van de opleiding aanspraak worden gemaakt op de 100% niet goed geld terug garantie.

Als je het spannend vindt om examens te doen, ben je eigenlijk direct aan het juiste adres bij een NLPopleiding. Immers, je leert in een NLPopleiding hoe je van specifieke angsten af kunt komen!

Toch hebben we geen formeel examen aan het einde van de opleiding. Wel is er een evaluatie tijdens de laatste twee dagen van de opleiding. Echter, je kunt niet zakken én niet slagen op basis van je prestaties tijdens deze laatste dagen. Het is meer een persoonlijke reflectie. Dus voor jezelf!

Bij sommige instituten – vooral in het buitenland – zit je veelal met enkele honderden mensen in een NLP Practitioner opleiding. Veel, vooral kleinere en beginnende instituten, zijn er trots op dat ze kleine groepen van maximaal 6 of 8deelnemers hebben. Zowel een groep van 100 als van 8 is verre van ideaal.

Het nadeel van zo’n kleine groep is dat je met veelal dezelfde mensen aan het oefenen bent en je vaardigheden op een bepaald moment afvlakken en niet meer verder ontwikkelen. In een groep van 100 of meer is er nauwelijks persoonlijk contact mogelijk met de trainers, wat bij een NLPPractitioner opleiding wel een must is.

Een ideale groepsgrootte voor NLP (Master) Practitioner opleidingen is vanaf 12 tot maximaal 40 deelnemers. Er is in zo’n groepsgrootte voldoende interactie, variatie en groepsdynamica. Een vuistregel: Let er op dat voor elke 7 deelnemers er 1 begeleidende NLP coach of assistent-trainer aanwezig is. Voor 20 deelnemers dus 3 coaches, voor 30 deelnemers 4 coaches, etc.

Een NLP Practitioner bij UNLPkent tenminste 12 deelnemers. Gemiddeld genomen zijn de opleidingsgroepen bij UNLPtussen de 16en 26 deelnemers.

Wanneer je schoolleider bent en je wilt de NLP Practitioner gebruiken voor jouw heraccreditatie (90 punten), dan komen er bij de opleiding extra opdrachten. Je geeft bij inschrijving van de opleiding op het inschrijfformulier aan dat je opgaat voor de heraccreditatie van het register.


Boekenlijst Schoolleidersregister:

 • Dilts, R. (2008), Coachen vanuit een veelzijdig perspectief.
 • Covey, S.R. (2010), Zeven eigenschappen van effectief leiderschap
 • Van Delft, F. (2004), Overdracht en tegenoverdracht – Fee van Delft
 • Teggelaar, J. (2018), Oplossingsgericht werken met leerlingen.
 • Lingsma, M. & De Brabander, R. (2018), Praktijkboek Teamcoaching, aan de slag.

Hoe toetsen we:

 • Als schoolleider krijg je voorafgaand aan de opleiding een intakegesprek met je mentor. Bij deze intake formuleer je voor jezelf een uitdagende opdracht waarvoor je persoonlijke leiderschap en de relevante competenties ingezet kunnen ingezet worden. Om je te helpen jouw doel(en) te formuleren, vul je een competentieprofiel in. Gedurende de opleiding hou je een POP-verslag bij als onderdeel van jouw portfolio.
 • Van iedere opleidingsdag hou je een kort en bondig reflectieverslag bij. In dit verslag verwerk je de ontvangen feedback en jouw persoonlijke notities.
 • Gedurende de opleidingsdagen wordt van je gevraagd om actief kennis en inzicht in te zetten en met collega-deelnemers coachingsgesprekken te voeren. Hier krijg je van de trainer persoonlijke feedback op. Aan het einde van ieder opleidingsblok geef je een 1-minuut-presentatie waarin je de kern van het geleerde weet te vatten.
 • De relatie tussen je praktijkervaring en de bestudeerde literatuur is een van de onderdelen van je portfolio. Je schrijft een artikel naar aanleiding van de bestudeerde literatuur. Voorafgaand aan het laatste opleidingsblok lever je jouw portfolio in. Je portfolio wordt besproken met – en beoordeeld door – jouw mentor. In de ochtend van de laatste opleidingsdag presenteer je jouw portfolio in de opleiding.
 • Aan het einde van de opleiding wordt jouw kennis van de geleerde stof uit de Practitioner en de boeken doormiddel van een meerkeuze vragenlijst (30 vragen) getoetst.

We gaan er vanuit dat je alle dagen aanwezig bent. Uiteraard kun je onverhoopt een keer missen. Je bespreekt vervolgens met jouw hoofdtrainer hoe je de gemiste stof kunt inhalen.

Bel dan gerust met onze Student Support: tel: 020-2610707 of stuur ons een email: info@unlp.nl

Heb je nog vragen? Bezoek eens een infoavond

Beheer cookie toestemming

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.

FunctioneelAltijd actief

Dit zijn noodzakelijke cookies helpen de website bruikbaar te maken, door basisfuncties als paginanavigatie.

Voorkeuren

De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.

Statistieken

The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Statistische cookies helpen ons begrijpen hoe bezoekers door de website bewegen, door anoniem gegevens te verzamelen.

Marketing

Met Marketing cookies kunnen we gebruikersprofielen opstellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.

Beheer optiesBeheer dienstenBeheer {vendor_count} leveranciersLees meer over deze doeleinden

Bekijk voorkeuren

{title}{title}{title}

NLP Practitioner opleiding ook iets voor jou? - UNLP (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 6336

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.