Veelgestelde vragen - UNLP (2024)

Nieuwsgierig naar onze opleidingen? Maar nog niet klaar om in te schrijven? Klik hier voor een adviesgesprek.

Veelgestelde vragen - UNLP (2)

Over ons

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen. Je kunt natuurlijk ook altijd telefonisch contact met ons opnemen.

Algemeen

Ja, het is mogelijk om eerst met ons kennis te maken, voordat je je aanmeldt voor een opleiding. Er zijn hiervoor meerdere mogelijkheden:

Een kennismakingsavond. UNLP organiseert maandelijks NLP Informatieavonden op al onze opleidingslocaties. Tijdens deze informatieavond doe je in 2 uur kennis op van NLP, je ervaart de manier van lesgeven en je ziet verschillende trainers aan het werk. Je kunt de informatieavond vrijblijvend en gratis bijwonen.

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek te maken met een van de trainers van de opleiding. Dit kan op al onze locaties. Tijdens het gesprek krijg je een indruk van wat NLP is en wat UNLP voor je kan betekenen. Uiteraard is er volop de mogelijkheid om vragen te stellen.

Een gesprek met een van onze groeicoaches. Onze groeicoaches kunnen je in een telefonisch gesprek precies vertellen wat jouw mogelijkheden zijn binnen UNLP.

Stuur gerust een email naar info@unlp.nl of bel 020-261 0707 voor het maken van een afspraak.

De opleidingen en trainingen van UNLP vinden plaats in verschillende steden. Zo hebben we onze eigen locatie in Amsterdam, vlakbij metro- en treinstation Amsterdam Amstel en vlakbij de A2. Hier is UNLP gevestigd in een oud schoolgebouw met een mooie binnentuin.

Net buiten Amsterdam hebben wij een vestiging in het oude landgoed Boekesteyn in ‘s-Graveland. Prachtig midden in de natuur!

De opleidingen in Rotterdam vinden plaats in het hart van de Maasstad, in de iconische Van Nelle fabriek. Op de 5e etage van dit markante gebouw hebben wij onze eigen trainingslocatie.

In Tilburg zijn wij aanwezig in het gebouw van golfclub Prise d’Eau.

De locatie in Drenthe ligt op het prachtige platteland, in het mooie esdorp Zweeloo. Hier vinden onder andere onze zomeropleidingen plaats.

Zoveel verschillende mensen als er zijn, zoveel redenen zijn er om een NLP opleiding te doen. Veel voorkomende redenen zijn: vergroten van zelfvertrouwen, meer invloed uitoefenen op je eigen leven en op anderen, duidelijker richting hebben in je leven, zelf emotionele problemen beter en sneller kunnen oplossen, betere (intieme en zakelijke) relaties, snel afkomen van angsten, fobieen en stemmingsproblemen.

Er is altijd een combinatie van traditioneel les geven en het doen van praktische oefeningen. Veelal wordt er eerst uitleg gegeven over een nieuw onderwerp, waarna de deelnemers het gaan oefenen met elkaar en de (assistent-)trainers.

Ja, UNLP is aangesloten bij zowel de Nederlandse Vereniging voor NLP (NVNLP) als wel de American Board of NLP (ABNLP). Daarnaast zijn diverse opleidingen van UNLP geaccrediteerd door bijvoorbeeld de NRTO (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding) en de BATC, de beroepsvereniging voor therapeuten en coaches

UNLP onderscheidt zich van andere NLP instituten op een aantal terreinen. Ik noem er een paar:

 1. UNLP is gespecialiseerd in NLP. Wij bieden niet alles aan waar maar vraag naar is. Op deze manier kunnen wij ons volledig richten op NLP: het vergroten van onze kennis, vaardigheden en technieken en het overbrengen hiervan op onze deelnemers.
 2. De trainers binnen UNLP zijn hoog en zeer breed opgeleid. De trainers hebben minimaal een HBO / Universitaire studie achtergrond en zijn daarnaast opgeleid door een aaneenschakeling van NLP giganten. Uniek in Nederland: UNLP trainers zijn opgeleid door de beide bedenkers van NLP: Dr. Richard Bandler en Dr. John Grinder. Daarnaast ook Robert Dilts, Anné Linden (“First Lady of NLP”), Peggy Dylan (de vrouw die Anthony Robbins heeft opgeleid in vuurlopen), David Shephard (voormalig president of ABNLP), Paul Mc Kenna (de man die stagehypnose naar Nederland bracht), Jaap Hollander, Lucas Derks en onze Belgische vriend Paul Liekens. Daarnaast maken wij regelmatig gebruik van gasttrainers. Ook binnen familieopstellingen zijn onze trainers internationaal opgeleid, door bijvoorbeeld de moderne grondlegger van het systemische werk: Bert Hellinger.
 3. UNLP biedt één van de meest uitgebreide NLP opleidingen in Nederland aan.

Helaas is de STAP subsidie vanaf 6 juli 2023 komen te vervallen voor trainingsorganisaties. Alleen erkende OCW (MBO) opleidingen komen nog voor de STAP subsidie in aanmerking.

Wanneer je een opleiding bij UNLP volgt dan heb je na de opleiding verschillende mogelijkheden om jouw NLP-kennis bij te houden en te verdiepen. Het is immers belangrijk dat je geleerde vaardigheden, kennis en inzichten in je systeem verankert en conditioneert. Dit kun je binnen UNLP op verschillende manieren doen, zoals:

 1. Het bezoeken van de online UNLP-webinars
 2. Het volgen van een vervolgopleiding
 3. Het bijwonen van UNLP-oefengroepen
 4. Als opleidingscoachmeedoen met een opleiding

Wij vinden het belangrijk dat iedereen een NLP opleiding kan doen. Vandaar dat wij voor jongeren van 23 jaar en jonger een speciaal tarief hebben van € 1500. Per Practitioner-opleiding hebben wij een aantal jongerenplaatsen beschikbaar, dus wil jij meedoen? Mail ons dan zo spoedig mogelijk: info@unlp.nl

Inschrijven

Bij UNLP hebben we drie mogelijkheden om je opleiding, training of workshop te betalen.

Normaal gesproken betaal je direct bij inschrijving via iDEAL.
Daarnaast zijn er 2 andere betalingsopties.
1. Betaling per factuur. De betaling dient binnen 14 dagen na inschrijving te zijn overgemaakt.
2. Betaling in 4 termijnen. 25% van het totaalbedrag dient binnen 5 dagen na inschrijving te zijn betaald. Je betaalt daarnaast per termijn 25 euro administratiekosten.

Bij deze betalingsopties vervalt de iDEAL vroegboekkorting.

Ja, dat mag uiteraard. Wel raden wij aan om gedurende de opleiding zoveel mogelijk met andere mensen om te gaan. Op deze manier leer je veel verschillende mensen kennen en kun je je NLP vaardigheden maximaal oefenen. Jullie zijn dus van harte welkom!

Wij krijgen af en toe de vraag: “Ik wil me heel graag inschrijven, maar ik kan het niet in een keer betalen.”

Daar hebben we mogelijkheden voor. Je betaalt dan bij inschrijving 25% van de deelnemersbijdrage. Vervolgens betaal je drie termijnen voorafgaand en gedurende de opleidingsperiode.

Je kunt bij je inschrijving aangeven of je in termijnen wilt betalen. Je betaalt per termijn 25 euro administratiekosten extra.

Deze regeling geldt voor alle opleidingen bij UNLP (Van NLP Practitioner tot NLP Coach opleiding).

NL42 RABO 0 133841936
Ter name van UNLP

Het gebeurt zelden dat een opleiding niet doorgaat. Je kunt er dus gerust vanuit gaan dat de opleiding waar jij je voor wilt inschrijven, gewoon doorgaat. Mocht dit onverhoopt niet zo zijn, dan krijg je hiervan uiterlijk 3 weken van tevoren een bericht via e-mail of telefonisch. Uiteraard krijg je 100% terug van je betaling of je krijgt een alternatief aangeboden. Je mag zelf beslissen waar je vervolgens voor kiest.

Tijdens de opleiding

Geen probleem. Natuurlijk is het verstandig om zoveel mogelijk dagen te volgen zodat je zoveel mogelijk voordeel haalt uit je opleiding. Moet je helaas toch een dag missen? Neem dan contact met je trainer op, zodat je de stof toch nog tot je kunt krijgen en bijgesproken wordt over het gemiste onderwerp.

Ja, u krijgt bij succesvol voltooien van de NLP Practitioner of NLP Master Practitioner een certificaat uitgereikt. Hiermee bent u officieel erkend als gecertificeerd NLP (Master) Practitioner door zowel UNLP, als de ABNLP, en de NVNLP. Ook na het volgen van de NLP Trainersopleiding (NVNLP/ABNLP) en NLP Coach opleiding (NVNLP/ABNLP) krijgt u een erkend certificaat. Bij het volgen van de Familieopstellingen-opleiding ontvangt u een erkend certificaat door verschillende beroepsverenigingen, zoals de BATC.

Zowel tijdens als na de NLP opleiding is er ruimte voor veel persoonlijke begeleiding. Tijdens de opleiding wordt u niet alleen begeleid door de NLP trainers, maar ook door gecertificeerde NLP Coaches.

Zelfs na de opleiding is er de mogelijkheid tot begeleiding om ervoor te zorgen dat er een optimale integratie en toepassing is van alles wat in de opleiding is geleerd. Deelnemer: “Toen ik behoefte had aan extra begeleiding, kon ik gratis gebruik maken van een professionele coach die verbonden was aan de opleiding. Dat heeft heel veel met me gedaan.”

Dit is mogelijk. Wanneer je bij UNLP een NLP Practitioner of NLP Master Practitioner-opleiding hebt gevolgd krijg je levenslange garantie!

Het is dus altijd mogelijk om met een van de coaches naar een specifiek onderwerp te kijken, een afspraak te maken met een van de trainers of een opleiding in zijn geheelte herhalen. Je betaalt dan enkel de arrangementskosten (kosten voor koffie/thee en lunch).

Ja, dat is mogelijk. Voor iedere opleiding, NLP of familieopstellingen, is er de mogelijkheid om als opleidingscoach deel te nemen. Je ziet en hoort de stof nogmaals voorbij komen (maar dan up-to-date naar de nieuwste standaard), je kunt een bijdrage leveren aan andermans groeiproces én je leert zelf ook nog eens! Klik hier voor alle mogelijkheden om opleidingscoach te worden in één van de opleidingen van UNLP.

Zodra de data bekend zijn van een nieuwe opleiding, worden deze geplaatst op www.unlp.nl/agenda.Houd de website dus goed in de gaten.

UNLP is een – door de Nederlandse regering – erkende onderwijsinstelling. Daarnaast wordt jouw NLP Practitioner certificaat erkend door zowel de Nederlandse Vereniging voor NLP (NVNLP), alswel de internationale vereniging (ABNLP). Hierdoor ben je verzekerd van een kwalitatief goede opleiding en een certificaat dat wereldwijd (h)erkend wordt. Daarnaast zijn er tal van beroepsverenigingen die onze opleidingen erkennen.

Ja, bij al onze opleidingen is ook een luncharrangement. Deze bestaan (meestal) uit brood, salades en sappen. Heb je specifieke wensen? Dan is het handig om zelf lunch mee te nemen.

Nee, tijdens de Practitioner-opleiding hebben wij geen formeel examen. Wel is er tijdens de laatste twee dagen van de opleiding een evaluatie. Hierin vindt een persoonlijk gesprek met één van de trainers plaats, alswel een review van enkele technieken. Het belangrijkste is dat je actief mee hebt gedaan in de opleiding en dat je aanwezigheid voldoende is geweest.

Je mag tijdens een NLP-opleiding twee opleidingsdagen missen. Zorg er altijd voor dat je je afmeld bij je opleidingscoach of bij de trainer, zodat we weten dat je er die dag niet bij zult zijn.

Wij vinden het belangrijk dat je een goede opleiding hebt.Wanneer je een klacht hebt, willen wij die graag voor je oplossen. Je kunt je klachtindienen volgens de volgende procedure:

1. Stuur een email naar vincent@unlp.nl waarin je melding maakt van jouw klacht.

2.Je krijgt vervolgens een bevestiging dat jouw klacht is binnengekomen. Het management registreert jouw klacht vervolgens in het register “klachtenregistratie” en komt er binnen (maximaal) 3weken bij je op terug.

3. De klacht dient binnen 3 weken na ontvangst te zijn afgehandeld. De beslissing wordt schriftelijk medegedeeld. Indien er langer voor nodig is om uw klacht in behandeling te nemen wordt u hiervan op de hoogte gesteld (schriftelijk). Je krijgt tevens te horen waarom de klacht is uitgesteld en hoe lang het duurt voordat je nu een bericht krijgt.

4. Klachten de afhandeling van de klacht worden één jaar bewaard. Een klacht zal altijd vertrouwelijk behandeld worden.

5. Indien je het oneens bent het de afhandeling van de klacht dan kun je gebruik maken van de (externe) geschillencommissie van de NRTO. Alles over de procedure van de NRTO lees je op de website van de NRTO.

6. Het oordeel van de klachtencommissie van de NRTO is bindend. Wanneer er consequenties zijn voor UNLP, dan zullen wij deze snel afhandelen. Deze afhandeling dient binnen 4 weken te geschieden (of bij grote consequenties dient u binnen 4 weken op de hoogte te worden gesteld van de te verwachten tijdslijn.)

NLP

Het kunnen volgen en interpreteren van oogbewegingen is een typische NLP techniek. In de practitioner opleiding wordt je bekwaam in het observeren van anderen. Oogbewegingen vertellen je of iemand tegen zichzelf aan het praten is, terugdenkt aan gebeurtenissen in het verleden of juist niet. Op deze manier kun je goed aansluiten bij de leefwereld van de ander. Ook kun je erachter komen of iemand liegt of niet: zie je iemand naar linksboven kijken (vanuit jezelf gezien), dan weet je dat ‘ie aan het verzinnen is.

Er wordt ons vaak gevraagd of een NLP-opleiding nu juist gericht is op persoonlijke ontwikkeling ofwel professionele, werkgerichte ontwikkeling. Wij zeggen dan altijd dat het één niet los gezien kan worden van de ander, wat juist het mooie is! Het ligt er maar net aan waar voor jou de focus en je doel ligt om de opleiding te gaan doen.

Een mooi voorbeeld lees je in het onderstaande artikel. In dit artikel, gemaakt voor het personeelsblad van de Provincie Noord-Holland, wordt Myrte Neele aan het woord gelaten. Myrte heeft bij UNLP de NLP Practitioner Intensief gevolgd, evenals de Tijdlijnen Training. Binnenkort start zij met de NLP Master Practitioner Intensief.

“Ik heb de leukste baan van de Provincie. Geen dag is hetzelfde. Dankzij het Persoonlijk Opleidingsbudget heb ik mijn communicatievaardigheden kunnen verbeteren en daar heb ik dagelijks veel plezier van.” Aan het woord is deze keer Myrte Neele, sinds ruim drie jaar aan het werk bij onze provincie waarvan de laatste 1,5 jaar als Servicedeskmedewerkster Info Personeel. “Het werken bij de Servicedesk is hartstikke leuk. Uit alle onderdelen van de organisatie komen vragen bij ons binnen. Er zitten altijd weer vragen tussen die nog niet eerder gesteld zijn; wij zorgen er dan voor dat er een antwoord op komt. Daarnaast doe ik ook een stukje projectondersteuning voor diverse projecten die er binnen Middelen/PD lopen.”

Op de vraag hoe haar eerste reactie was toen bekend werd dat ze over een Persoonlijk Opleidingsbudget kon beschikken, antwoordt Myrte dat er al snel plannen waren. Ook bij vorige werkgevers heeft ze altijd cursussen en korte opleidingen gedaan als daar de mogelijkheid voor bestond. Altijd goed om iets nieuws te leren.

In haar huidige functie bij de Servicedesk is communicatie een heel belangrijk aspect. Dit tezamen met de goede ervaringen van een collega bracht haar op het idee om een cursus Neurolinguïstisch Programmeren (NLP) bij UNLP te gaan doen. “NLP maakt je bewust van dingen die je onbewust doet. Het is een behoorlijke confrontatie met jezelf, maar levert uiteindelijk heel veel inzicht in jouw manier van handelen en communiceren en vooral hoe dat anders en effectiever kan. Het geleerde kun je uiteindelijk heel breed toepassen, natuurlijk in het werk maar eigenlijk in alle contacten met mensen om je heen.”

Myrte geeft aan gekozen te hebben voor de basisopleiding in de vorm van een korte compacte cursus van acht dagen in Drenthe, afgesloten met een terugkomdag; dat paste het beste in de toch al drukke agenda. De eigen inbreng van vrije dagen en overnachtingen had ze er graag voor over. Deze basiscursus is zelfs zo goed bevallen dat ze afgelopen najaar een extra driedaagse training heeft gedaan en komend jaar de rest van haar budget (plus een aanvullende eigen bijdrage) gaat besteden aan de Masteropleiding NLP.

Nee. De meeste mensen die de NLP opleiding volgen zijn geen therapeut, maar gebruiken de opleiding om vooral zichzelf en ook vrienden en familieleden te helpen. Allerlei mensen volgen de NLP opleiding zoals docenten, artsen, huisvrouwen, studenten, administratief medewerkers, technici, financieel medewerkers, fysiotherapeuten, horeca mensen, managers, verkopers, ouders, winkelpersoneel, kortom…de meest uiteenlopende mensen en beroepen.

Ratelband heeft NLP in Nederland wel op de kaart gezet. NLP is echter breder en omvat veel meer dan je vaak van Ratelband ziet.

NLP is geschikt voor iedereen die wil werken aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling, voor relaties met anderen wil gebruiken om anderen te helpen of te coachen.

Een NLP Practitioner Opleiding is voor iedereen die:

 • NLP praktisch wil gaan toepassen (privé/ zakelijk)
 • doelgerichter wil leven
 • verdieping wil in persoonlijke ontwikkeling
 • effectiever wil leren communiceren
 • nieuwe resultaten wil creëren
 • een betere balans wil tussen denken, doen en het gevoel
 • een nieuwe stap in het leven wil maken

Bijvoorbeeld:

Managers en ondernemers verbeteren hun relatie met hun werknemers en klanten. Ze verbeteren hun onderhandeling en lossen problemen sneller op.

Salesmanagers leren om snel op dezelfde golflengte te zitten met hun gesprekspartner. Ze kunnen snel achterhalen wat de ander voor waarden heeft waardoor ze hun aanbod daarop kunnen afstemmen.

Hulpverleners krijgen een breder arsenaal van technieken die ze kunnen inzetten om hun cliënt of patiënt te helpen.

Artiesten / kunstenaars kunnen met behulp van NLP hun innerlijke blokkades overwinnen waardoor ze hun eigen creativiteit vergroten. Ook leren ze om zichzelf als professional beter te promoten waardoor ze in een versneld succes terecht komen.

Leraren en trainers krijgen beter inzicht in leerstijlen, hoe om te gaan met moeilijke personen, het motiveren van anderen. Maar ook omgaan met belemmerende overtuigingen van zichzelf of anderen, verbeteren van communicatie, kunnen interpreteren van non-verbaal gedrag.

Studenten HBO/WO zijn per definite hoog opgeleid en komen vaak in functies terecht, tijdens of na hun studie, waarin ze mensen en processen beïnvloeden. Een gedegen NLP opleiding geeft je een ruime voorsprong op anderen die dat niet hebben gevolgd.

Onze cursisten hebben onder andere de volgende beroepen:

Docent * Personeelsmanager * Studenten * Projectmanager * Maatschappelijk werker * Communicatiemedewerker * Verpleger * Docent Autorijden * Controller * Medewerker Kinderopvang * Mediator * HR adviseur * Bedrijfsleider * Personal Coach * Creatief therapeut * Accountmanager * Makelaar * Supervisor * Marketingmedewerker * Moeder * Tandarts * Jurist * Ontwerper * Shop assistant * Inkoper * Huisarts * Intercedente * Boekhouder * Horecamedewerker * PR medewerker * Piloot * Woonconsulent * Keurmeester * Secretaresse * Office manager * Hypotheekadviseur * Management assistent * Planner * Communicatiemedewerker * Beleidsadviseur * Engineer* Medewerker buitendienst/binnendienst * Stedebouwkundige

De opleidingen bij UNLP zijn zowel gericht op mensen die geinteresseerd zijn in persoonlijke/professionele ontwikkeling als een ieder die coach wil worden. Er zijn dan ook vele coaches opgeleidt door UNLP.

Voor de coaches op het hoogste niveau, NLP Coach, heeft UNLP een speciale zoekpagina om een geschikte coach te vinden. NLP Coaches zijn gespecialiseerd in tal van coachingsgebieden als veranderwerk, verslaving, onderwijs, kinderen, misbruik, trauma’s en persoonlijk leiderschap.

De NLP Coaches hebben allen een NVNLP erkende opleiding gevolgd. UNLP is het enige instituut wat in Nederland geaccrediteerde NLP Coaches mag opleiden.

De NLP Coaches bevinden zich verspreid over heel Nederland, zo zijn er NLP coaches in de omgeving Groningen, Rotterdam, Amsterdam, Haarlem, Eindhoven, Utrecht, Nijmegen, Den Haag en Breda.

Financieel

Wanneer je een opleiding wilt doen als ZZP’er dan kun je de opleiding als scholingskosten opvoeren in je administratie. Dit is een prettig voordeel op de kosten van de opleiding!

Wanneer je de opleiding betaald krijgt vanuit je werk, dan kan jouw werkgever de opleiding als kosten opvoeren.

Zo betaalt de Belastingdienst een beetje mee aan jouw ontwikkeling!

Normaal gesproken betaal je binnen 14 dagen na inschrijving. Naast deze totale betaling binnen 14 dagen zijn er twee andere mogelijkheden:

 1. Betaling direct bij inschrijving via iDEAL.
 2. Betaling in 4 termijnen. De korting bij directe betaling vervalt uiteraard dan. Er wordt geen rente of andere kosten in rekening gebracht. 25% van het totaalbedrag dient binnen 5 dagen na inschrijving te zijn betaald. Je betaalt éénmalig 100 euro aan administratiekosten.

UNLP is als opleidingsinstituut BTW vrijgesteld. Wij hebben dan ook geen BTW-nummer.

Wel hebben we een zogeheten RSIN nummer: 851731375.

Locatie

In Amsterdam (Fahrenheitstraat 99), ’s Graveland (Noordereinde 56), in Rotterdam (Van Nelleweg 1), Drenthe. Alle locaties zijn goed te bereiken met zowel openbaar vervoer als eigen vervoer.

Die zijn er zeker in de buurt. Op airbnb of booking.com heb je natuurlijk een actueel overzicht van aanbiedingen, hotels en kamers.

– In Amsterdam zit het Hotel Vvlak naast ons.

– In Drenthe hebben wij een tal van opties, neem hierover contact met ons op voor meer informatie.

Inhalen

Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk opleidingsdagen in je eigen opleidingsgroep én in chronologische volgorde volgt.
Toch kan het gebeuren dat je door een noodgeval niet aanwezig kunt zijn tijdens een opleidingsdag. Neem dan contact op met jouw trainer en kijk met haar/hem naar een oplossing.

Belangrijk om te weten: Voor het behalen van een NLP (Master) Practitioner certificaat mag je 2 opleidingsdagen missen.

Veelgestelde vragen - UNLP (4)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Inschrijven nieuwsbrief

Beheer cookie toestemming

Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.

FunctioneelAltijd actief

Dit zijn noodzakelijke cookies helpen de website bruikbaar te maken, door basisfuncties als paginanavigatie.

Voorkeuren

De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.

Statistieken

The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Statistische cookies helpen ons begrijpen hoe bezoekers door de website bewegen, door anoniem gegevens te verzamelen.

Marketing

Met Marketing cookies kunnen we gebruikersprofielen opstellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.

Beheer optiesBeheer dienstenBeheer {vendor_count} leveranciersLees meer over deze doeleinden

Bekijk voorkeuren

{title}{title}{title}

Veelgestelde vragen - UNLP (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Cheryll Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6330

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Cheryll Lueilwitz

Birthday: 1997-12-23

Address: 4653 O'Kon Hill, Lake Juanstad, AR 65469

Phone: +494124489301

Job: Marketing Representative

Hobby: Reading, Ice skating, Foraging, BASE jumping, Hiking, Skateboarding, Kayaking

Introduction: My name is Cheryll Lueilwitz, I am a sparkling, clean, super, lucky, joyous, outstanding, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.